12 Mart 2020 Perşembe

Erken Boşalma Tedavisi





Erkeklerin cinsel ilişkilerinde yaşadığı en büyük sıkıntılarından birisi erken boşalma problemidir.  Nasıl bir sorun olduğu hakkında konuşacak olursak ise erkeklerin partnerleri ile birleşime geçtikten kısa bir sonra ve eşini henüz tatmin bile edemeden ya da kendi isteğine göre değil de önceden boşalmasına prematüre ejaculation yani erken boşalma denilmektedir. Birçok ilişki de bu sorun yaşanmaktadır ve bir süre sonra ilişkilerin yapısına da zarar vermektedir. Ülkemiz de birçok erkek cinsellik konusunun gelişememesi ve bu konu da ki utangaçlıkları nedeni ile doktor kontrolüne gidememektedirler. Cinsel sağlık ürünleri sorunun tedavisi çok pratik bir şekilde mümkün olabilmektedir.

Erken boşalmanın nedenleri hakkında konuşacak olursak bu sorunun gözükmesinde ki nedenler arasında ilk sıra da biyolojik nedenler gelmektedir. Erkekler de normalde ki biyolojik doruk noktasında ki boşalma penisin vajinaya girdikten 20 ile 30 dakika arasında olması gerekmektedir. Kadında ise bu orgazm ve doruk noktası dediğimiz en haz alınan anın ise penisin vajinaya girdikten yaklaşık 60 dakika sonrası olması bilinmektedir. Yalnız bayanların anatomisinden dolayı bu durum sadece penisin vajina ile birleşimi ile yeterli kalmayarak vücutta ki diğer uyarılma noktalarının da etkisi olması gerekmektedir. Öte yandan bütün bu uyarılma noktalarına ve uyarılmalara karşın orgazm olamayan bayanlar da görülmektedir.

Erken Boşalma Çözümleri


Erken boşalmaya neden olan diğer sebeplerden biri ise psikolojik olmaktadır. Kişilerin suçluluk duygusu, bulaşıcı hastalıklara yakalanma ve bayanı hamile bırakabilme korkularından dolayı oluşan psikolojik nedenler erkeklerin cinsel hayatlarını oldukça etkilemektedirler. Bunların dışında cinselliği aşırı istemenin verdiği gerginlik, günah olduğunu düşünme hissi gibi durumlarda psikolojik nedenlerin etkilerindendir. Diğer nedenlerden biri ise erkeklerin prostat iltihaplanmaları ve sinirsel hassasiyet yaratan hastalıkların da büyük bir önemli rolü bulunmaktadır.

Erken boşalma tedavisinde ise denenilen birçok yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemlerin başında gelen ile şey ise nedenin açığa çıkarılması, kişinin duyduğu endişelerin giderilmesi ve sık cinsel ilişkiye girerek yaşanılan cinsel korkunun ve gerilimin azaltılması ile erken boşalmanın tedavisi sağlanabilmektedir. Fakat her zaman başarılı bir işlem olarak görülmemektedir. Bu neden ile kişiler diğer tedavi yöntemlerini denemektedirler diğerlerinden başarı elde edemedikleri takdir de. Bu yöntemlerden biri sıkıştırma yöntemidir. Bu yöntem de ilişki sırasında bayan erkeğin penisini boşalma anına kadar uyarır ve tam boşalmanın gerçekleşeceği an Ereksiyonun biraz azalacağı şekilde penisi sıkar. Bu yöntem de amaç orgazm anında hisleri ve geciktirme dürtülerinin erkeğe kazandırılmasıdır.

Diğer yöntemlerden biri ise dur ve başla tekniğidir. Bu teknikte ise kadın erkeğin penisini elleri ile 3 kez peş peşe uyarır ve boşalma anına getirilir ancak tam boşalma gerçekleşeceği an bırakılır. Dördüncü ve son bölümde ise bayan yine eli ile uyarır ve bu sefer boşalmaya izin verir. Bu yöntemin hafta da 3 kez tekrarlanması gerekiyor ta ki erkek boşalma hislerini kontrol edebilene kadar. Daha sonradan ise bu yöntem birleşim olarak devam eder. İlk başlarda erkek sabit ve altta iken bayan hareketlidir. Bu pozisyonun devamı olarak yine aynı halde olurla fakat erkek yavaş yavaş hareketlenmeye başlamaktadır. En sonra ise yan yana şekillerde iki tarafta hareketli şekilde ilişkiye girer fakat aralar da dur ve başla tekniği uygulanır. Bu yöntem ile birçok kişi boşalma sürelerini 10 ile 15 dakika daha ileri atabilmeyi başarmaktadır. 

Erken boşalma tedavisi olarak son kullanılan yöntemlerden biri ise geciktirici etkili cinsel sağlık ürünleridir. Bu ürünler tamamen bitkisel olduğundan dolayı vücut metabolizmasına zarar vermeden kişilerin zevk eşiğini ileri atarak daha geç boşalma sağlanmasına neden olmaktadır.



Erken Boşalan Erkeklere Geciktirici İlaçlar


Cinsel yaşam kişilerin günlük aktiviteleri üzerinde oldukça etkilidir. Cinsel yaşamı düzgün bir şekilde gitmeyen erkek ya da kadın kendini son derece kötü hissetmekte ve giderek daha büyük bir stres altına girerek psikolojik hastalıkların yanı sıra biyolojik hastalıklara da zemin hazırlamaktadır. Bu durum Türk kültürü için söz konusu olduğunda baskı daha çok erkekte odaklanmaktadır ve erkek için cinsel sorunlar çok daha büyük bunalımlara yol açmaktadır. Ancak cinsel sorunlar çoğu zaman aşılabilir niteliktedir. Hem cerrahi hem psikolojik yönden gelişen tıp unsurları cinsel her tür sorunu hızlı bir şekilde aşmanıza yardımcı olmaktadır.

Erkekler için en sık görülen cinsel sorunlardan biri erken boşalma olarak bilinmektedir. Erkeklerde erken boşalma sorunu görülen çoğu vakada psikolojik nedenlere dayanmaktadır. Erken boşalma genel olarak mevsim geçişlerinde yaşanan bir durumdur. Genel olarak bir iki ay sürer ve geçer ancak erkek kendini bu duruma şartladığı ve kendini psikolojik olarak baskı altına aldığı için bu durumun uzaması son derece fazla görülen bir durumdur. Kişi bu durumlar için geciktirici ilaçlar kullanabilir. Bu iyi bir motivasyon ve aynı zamanda da durumu yok sayarak hayatınıza devam etmenizi sağlayan bir çözümdür. Eğer erken boşalma sorunu bir iki aydan fazla sürerse yapmanız gereken şey mutlaka bir doktora başvurarak yardım almaktır.

Erken boşalma hangi durumlarda görülür?


·         Kişinin ilişki sırasında nasıl davranacağını bilmemesi
·         Hızlı bir şekilde boşalmayı adet edinme sonucunda vücudu bu yöne itme eğiliminde
·         Aşırı stres durumlarında
·         Bazı ilaçlarda yan etki olarak
·         Geçici olarak yaşanan sertleşme sorunlarından kaynaklanan kaygılar sonucunda…
Kişiler genlik döneminde mastürbasyon yaparken amaç direk olarak hazza varmak olduğu için cinsel yaşamda bu durumdan etkilenmektedir. Ancak kurgu şeklinde gerçekleşen bir cinsel haz ile gerçek yaşamdaki cinsel birliktelik oldukça farklı olduğu için kişilerde bu dönemlerde erken boşalma sorunu görülebilmektedir. Bu durum bir süre sonra düzelir çünkü yeni bir alışkanlık bünyeye aşılanır. Ancak bazı erkeklerde oluşan yüksek kaygı bu durumu etkilemekte ve bir sonraki ilişkilerinde bu şekilde olacak olması kaygısı erkeğin dikkatini daha fazla dağıtarak psikolojik baskıyı arttırır ve sonucunda yine erken boşalma gerçekleşir.
Bazen erkeklerde erken boşalma sorunu ilişkiden kaçınma boyutuna kadar gidebilmektedir. Ancak geciktirici ilaçlar sayesinde bu durum kısa sürede sağlanan motivasyon ile geride kalabilmektedir.

Geciktirici İlaçların Amacı;


·         Erken boşalma sorununu ortadan kaldırmak
·         Cinsel birleşmenin süresini arttırmak
·         Çiftlerin kaliteli bir cinsel ilişki yaşamasını sağlamak
·         Penisin duyarlılığını azaltmak ve ilişkinin süresinin uzamasına yardımcı olmak
·         Erkeğin kendini yeterli hissetmesine yardımcı olmak
·         Partnerin doyuma ulaşmasını sağlamak
·         Psikolojik olarak yardımcı olmak
Geciktirici ilaçlar , Cialis 20 mg, geciktirici krem, geciktirici hap, sprey olarak eczanelerde ve bazı internet sitelerinde bulunabilmektedir. Ancak bu ürünlerin kesinlikle sağlık bakanlığından onaylı olması ve sitede de bu duyurunun yapılması gerekmektedir. Geciktirici ilaçlar; 4 saatten 12 saate kadar size yardımcı olmaktadır. Bu sürede gireceğiniz ilişkilerin tümünde penisiniz daha az duyarlı olacağı için erken boşalma sorununuz ortadan kalkacak ve partneriniz ile dilediğiniz süre boyunca beraber olmanın hazzını yaşayacaksınızdır.

Geciktirici ilaçlar kullanılırken nelere dikkat edilmeli?


·         İki farklı geciktiriciyi aynı günde kullanmak tehlikelidir
·         Dolaylı bir şekilde sizi etkileyecek geciktiricilerden yararlanıyorsanız hap, sprey, jel kullanmamanız gerekmektedir
·         Prezervatif ile beraber kullanılmamalıdır
·         İki ilaç kullanıldığında sertleşme problemi olacaktır panik yapılmamalıdır
·         Alkol ile beraber bu hapları kullanmak sorun yaratacaktır
·         Sağlık bakanlığından onaylı ilaçlar kullanmak gerekmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.