16 Ekim 2020 Cuma

Vajinismus Sorununa Kayganlaştırıcı Çözüm

 




Vajinismus rahatsızlığı; vajina girişinde yer alan pelvis kaslarının cinsel ilişkinin hemen başında istemsiz olarak kasılarak cinsel birleşme sırasında acı ve ağrıya neden olması ve bunun sonucunda cinsel birleşmenin yapılamamasından kaynaklanmaktadır. Bu kasılmalar sadece cinsel birleşme sırasında değil yapılan jinekolojik muayenelerde vajina içerisinde müdahale edilmesi gereken durumlarda da ortaya çıkabilir. Vajinismus, herhangi bir fiziksel engel olmamasına rağmen bayanın yaşadığı korku, stres, endişe gibi durumlardan ötürü karşı cins ile cinsel ilişkiye izin vermemesi ya da verememesi olarak tanımlanır. En temel belirtisi özellikle cinsel ilişki sırasında bayanın istem dışı arak ve panik yaşamasıdır. Bilinci açık oluğu halde bayan vajinal bölgesini kontrol edemez. Bazı bayan uyarıcı haplar tavsiye edilebilir.

Vajinismus rahatsızlığı olanlarda bazı temel belirtiler vardır. Birinci temel belirti penisin cinsel birleşme için vajina bölgesine girişinin oldukça ağrılı olması ya da hiç olamaması bunun sonucunda da imkansız cinsel birleşme durumunun görülmesidir. Diğer temel belirtiler ise; yaşanan cinsel ilişkide yanma gerginlik ve batma hissi, hiçbir nedeni olmadan durduk yere yaşanan cinsel ağrılar ve bu gibi temel nedenlerden dolayı cinsel ilişkiye duyulan istekte büyük azalma olarak sayılabilir. Aslında Vajinismus rahatsızlığı olan bayanlar da cinsel ilişki yaşamak isterler ancak, 

vajina girişindeki pelvis kaslarının istemsiz olarak kasılması nedeniyle cinsel ilişkide soğukluklar baş gösterir. Kadınların en ciddi cinsel problemlerinden birisi olup kesinlikle tedavi edilmesi gerekmektedir. Farklı kombinasyonlar ile ortaya çıkabilir. Gene olarak psikolojik rahatsızlıklardan dolayı oluşan bu problem bazı sağlık sıkıntılarından kaynaklı olarak da görülebilir. Bunun tedavisi için kamagra jel gibi oral jeller değil, kayganlaştırıcı ürünler kullanılabilir

Harici Ürünler Kullanın!

Vajinismus rahatsızlığı cinsel birleşmeye engel olduğu için ilişki sırasında kadınların östrojen hormonunun oldukça az seviyelerde salgılanmasına neden olur. Bu hormonun yetersiz kalması nedeniyle vajina ağzındaki pelvis kasları açılmaz. Bunun için bayan cinsel istek arttırıcı ürünlerin kullanılması bu sorunun çözülmesinde etkili olabilir. Bunun yanı sıra bazı bayan uyarıcı haplar da tedavi amaçlı olarak kullanılmaktadır. Cinsel ilişki sırasında vajina yolu kaygan olmalıdır. Bu şekilde sağlıklı ve düzenli bir cinsel birliktelik olur. 

Vajinismus rahatsızlığı olan kişilerin vajina yolu çok dar veya kapalı olduğundan dolay gerekli olan kayganlık sağlanamaz. Bu sorunun yaşanmaması ve bunun tedavi edilmesi için vajina yolunun dışarıdan müdahalelerle kayganlaştırılması gerekebilir. Vajinismus rahatsızlığı olanlara yönelik tasarlanan vajina yolu kayganlaştırıcı kremler penisin vajinal bölgeye girmesini oldukça kolaylaştırır. Kamagra jel fiyat bakımından oldukça uygun bir sağlık ürünüdür.

Şiddetli uyarıcı etkisi de bulunan bu krem vajina yoluna sürüldükten sonra penis pelvis kaslarını rahatlıkla açarak vajina yoluna girer. Daha sonra bu bölgedeki kremin vajina duvarlarına temas etmesini ve vajina yolunun açılmasını sağlar. Böylece cinsel birleşme yaşanmış olur. Bazı kayganlaştırıcı ürünleri sağlık bakanlığı tarafından onay verilmediğinden dolayı izinsiz olarak satılmaktadır. Bu ürünleri satın almaktan kaçınınız. Alacağınız ürünün sağlık bakanlığı tarafından onay verilmiş olduğuna dikkat ediniz.

Vajinismus tedavisi için de kullanılan bayan uyarıcı hapları ve bayan cinsel istek arttırıcı ürünler bu rahatsızlığın giderilmesinde etkili olmayabilir. Kayganlaştırıcı jellerden de destek alabilirsiniz. Bu sorunların devam etmesi halinde konu ile ilgili uzman bir doktordan yardım almanız gerekmektedir. Hastanelerde genel olarak iki türlü tedavi metodu uygulanmaktadır. Birincisi bu sorunun hipnoz yöntemi ile çözümüdür. Genel olarak işe yaramasıyla beraber bazı ciddi Vajinismus rahatsızlıklarında yeterli olmayabilir bu nedenle cerrahi müdahaleler gerekir. Vajinismus tedavisi için yapılan bu yöntem oldukça etkilidir ancak en son başvurulan yöntemdir. Bunun en temel nedeni ise Vajinismus rahatsızlığının %90’ının psikolojik olmasıdır.

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.