26 Haziran 2020 Cuma

Erkeklerdeki Cinsel Sorunların Çözümü



Erkeklerin doğrudan ya da dolaylı olarak bazı cinsel sorunlar yaşaması cinsel ilişkiyi doğrudan etkilemektedir. Başarılı bir ilişki için erkeğin partnerini tatmin edebilecek performans düzeyinde olması gerekir. Aksi durumda başarılı bir cinsel birliktelik sağlanamaz. Bu da doğal olarak ardından birçok sorun yaratmaktadır. Bireylerin cinsel hayatlarının başarısız olması, ikili ilişkilerini de bozmaktadır. Bu tarz sorunlar yaşayan kişilerin toplum içerisinde iktidarsız olarak adlandırılması nedeniyle bireylerde ciddi psikolojik sorunlar da yaratmaktadır.

Erkeklerde görülen en büyük cinsel sorunların başında erken boşalma gelmektedir. Erken boşalma genel olarak cinsel ilişki hayatlarına yeni başlayan kişilerde görülmekle birlikte, daha genel bir sorun haline de gelebilmektedir. Erken boşalma teşhisi konabilmesi için kişilerin öncelikle düzenli bir cinsel hayatının olması gerekir. Bunun ardından teşhis konulduğu günden itibaren uzman kişiler ile birlikte sorunun tedavisi de mümkündür. Sorunun psikolojik kısmı ile alakalı olarak daha çok terapi desteği alarak bunu aşabilirsiniz. Tıbbi olarak da üretilen birçok ilaç artık bu sorunu kökünden halledebilmektedir. Geciktirici spreyler ile birlikte erken boşalma sorunu ortada kalkmaktadır. Penis üzerine sıkarak kullanılan stag 9000 geciktirici sprey tarzı ürünlerden destek sağlayabilirsiniz.

Erkeklerin yaşadığı en ciddi cinsel sorunlardan bir diğeri ise sertleşme sorunu diğer bir ismiyle ereksiyon olamama sorunudur. Bu durumda penis gerekli olan sertlik düzeyine ulaşmadığı için cinsel birliktelik gerçekleşmez. İdeal sertlik düzeyinde penisin herhangi bir kıvrılma yaşamadan vajina içine girebilmesi gerekir. Sertleşme sorunu genel olarak 40 yaş üstü bireylerde fiziksel nedenlere bağlı olarak çalışır. Yaşın ilerlemesine ve vücut fonksiyonlarının görevini yerine getirememesine bağlı olarak cinsel ilişki esnasında penis görevini yerine getiremez. 

Erken Boşalma Tedavileri


Bu yaştaki bireyler için sorun genellikle performans hapı olarak bildiğimiz ilaçlarla aşılır. Günlük düzenli olarak bu ilaçların kullanımı ile birlikte ereksiyon problemi de ortadan kalkacaktır. Elbette ki 40 yaş üstü bireylerde doğal olarak bu sorunun kökünden kaldırılması zor olacaktır. Ancak bu performans hapları ile birlikte, cinsel ilişki boyunca bir sorun yaşamaması sağlanmaktadır. Böylece sağlıklı ve başarılı bir cinsel birliktelik olacaktır. 40 yaş altı bireylerde bu sorunun nedeni genel olarak psikolojik etkenlerdir. 

Stres, heyecan, kaygı, partner ile anlaşamama gibi sorunlar da bu cinsel problemin psikolojik kaynaklı olanlarıdır. Bu sebeplerden ötürü bireylerde ereksiyon problemi görülür. Bu durumlar karşısında da kısmen performans hapı kullanılsa da, genel olarak çözüm bir psikolojik destekten geçer. Çeşitli terapi desteği ile birlikte bu sorun tamamen aşılabilmektedir.

Bu geciktirici ilaçlar ın bireylerde genel olarak yarattığı bir yan etki bulunmamaktadır. İlaçlar gerekli miktarda ve gereken düzen içerisinde kullanıldığı zaman bir yan etki göstermez. Sadece ilaçların kullanıldığı ilk zamanlarda terleme, baş ağrısı gibi yan etkiler görülebilir. Bu yan etkiler de 1-2 hafta içerisinde tamamen ortadan kalkar. Eğer cinsel probleminiz dışında daha büyük bir sağlık sorununuz varsa bu ilaçları kullanmadan önce mutlaka doktora başvurulmalıdır. Cinsel sorunlar ve tedavileri konusunda bilgi sahibi olmak ve bilinçli davranmak çok önemlidir. 

Unutmamak gerekir bu sorunlar bir sağlık sorunu olmaktadır. Bu yüzden utanç duymak gibi durumlar içerisine girmemeliyiz. Tıbbi olarak tedavisi bulunan bu rahatsızlıklar karşısında vakit geçirmeden tedavi yollarına başvurmalıyız. Toplumun bu kişileri iktidarsız olarak algılamasından dolayı, insanlar toplumun bu algısına yenik düşmekte ve kendilerini cinsel olarak başarısız görmektedirler. Unutmamak gerekir ki, bu sorunları her insan her şekilde yaşayabilir. Bu yüzden sorunları kişisel olarak algılamamalıyız.



Ereksiyon Sorununa Ucuz Tedavi


Toplumsal faktörlerin etkisi sebebiyle konuşulamayan, fakat yaşanan sorunların çözülmesi için alternatif çözümlere başvurulan konuların başında cinsellik gelmektedir. Cinsellik, özellikle bizim ülkemizde baskılanan ve hakkında doğru bilgilere ulaşılması oldukça güç bir alan olarak tanımlanabilmektedir. Bu eksikliği gidermek için ailelerin daha donanımlı ve cinsel konularda bilgili olması gerekmektedir. Yetişkin kişilerin bilgi eksiklikleri ya da yanlış bilgileri çocuklarına iletmeleri birçok ciddi hastalığa ya da psikolojik rahatsızlığa neden olabilmektedir. Hem ailelerin hem de çocukların doğru cinsellik ile ilgili eğitilmeleri gerekmekte ve bu eğitimleri veren kişilerin de yeterli donanıma sahip olmaları gerekmektedir. 

Erkek egemen bir toplum düzenine sahip olan ülkemizde cinsellik de erkeğin başarısına bırakılarak karşılıklı bir güç savaşı haline gelebilmektedir. Oysa fiziksel olarak da manevi olarak cinsel ilişki sırasında kazanan ya da kaybeden bir taraf bulunmamaktadır. İki kişinin karşılıklı istek ve ihtiyaçlarını karşılamaları olarak basitçe tanımlanabildiği durumlarda, cinselliğe çok daha rahat bir bakış açısıyla yaklaşmak mümkün olabilmektedir. Ya da özgüveni yerine getirici cinsel performans hapı tarzındaki ürünlerden de yardım alınabilmektedir. 48 saat süren dinçlik etkisi ile tercih edilirliği yüksektir.

 Tüm dünyada cinsellikle ilgili temel sorunlardan biri, erkeğin sertleşme problemi şeklinde açıklanabilmektedir. Özellikle bizim toplumumuzda erkeğin güç gösterisi haline getirilerek dayatılan cinsellik sürecinde, ereksiyon olamayan erkek iktidarı elinden kaçırmış gibi hissedebilmekte ve daha agresif bir yapıya bürünmektedir. Bazı durumlarda kendisinde sorun olmayacağına inanan kişilerin partnerlerini suçlayarak aklanma girişimlerinde bulundukları da görülmektedir. Ya da kadının erkeğe karşı bastırılmış duygularla sorunun kendisinden kaynaklığına ilişkin telkinleri söz konusu olabilmektedir. İşte tüm bu sorunların çözülebilmesi için öncelikle cinselliğe bakış açısı değiştirilmeli ve ereksiyon olamama durumunun sebepleri incelenmelidir.

Sertleşme Problemi


 Ereksiyon olamama durumunda fiziksel ya da manevi durumlar etkili olabilmektedir. Öncelikle bir uzman ile görüşülerek fiziksel sebepler üzerinde durulması gerekmektedir. Çünkü bu noktada toplumsal dayatmalara kulak vererek doktora gitmekten çekinen kişilerin, iler ki dönemlerde ciddi ve dönülmez sorunlar içinde kalabilmeleri mümkündür. Eğer sorun fiziksel bir hastalıktan kaynaklanmıyorsa diğer etmenler hakkında araştırma yapılarak çözüme gidilmesi gerekmektedir. Örneğin kullanılan bir ilacın yan etkisi olarak ereksiyon sorununun ortaya çıkabildiği bilinmektedir. Özellikle psikolojik hastalıklarda kullanılan ilaçlar hem ereksiyon sorununa neden olabilmekte hem de doğurganlığı düşürecek ölçüde sperm kalitesini bozmaktadırlar. Eğer böyle bir yan etkiden kaynaklanan bir ereksiyon probleminin yaşanmadığı da tespit edilirse psikolojik sebeplerin taranması gerekmektedir.

Ereksiyon sorununun birçok psikolojik sebebi olabilmektedir. Çiftler arasında yaşanan sorunlar, hayat mücadelesi sırasındaki manevi yorgunluk, bedensel yıpranmışlık, aşırı kilo alımına bağlı özgüvensizlik, hayattan tatmin olamama, partnerini çekici bulamama gibi birçok sorun ereksiyonu engelleyebilmektedir. Bu aşamada öncelikle karşılıklı yakınlığı taraflara hatırlatacak konuşmalar yapılması, baş başa geçirilen ortamların arttırılması, kısa bir tatil ile rahatlama yoluna gidilmesi öncelikli çözümler arasında bulunmaktadır. Bu süreç sakinleştirici bitki çayları, afrodizyak etkili doğal ürünler ve ereksiyon hapı ile desteklenebilmektedir. Fakat bu sürecin bir sorun yumağı haline gelerek tamamen ilişkiyi yıpratmaması için tarafların dikkatli davranmaları ve olabildiğince kontrollü olmaları gerekmektedir. 

Rahat davranılarak bilinçli bir yol haritasının belirlenmesi ve kullanılan destekleyici ürünleri tüketirken kullanım talimatlarına harfiyen uymak gerekmektedir. Bir ürünün doğal bileşenlerden oluşması demek, kişilerin gelişigüzel tüketebilmelerine ortam hazırlamak demek değildir. Ne kadar doğal olursa olsun vücutta bazı değişiklikler yapacak güce sahip ürünleri dikkatli bir şekilde kullanmak gerekmektedir. Cinsel hayatın bir tabu değil hayatın önemli bir parçası olduğunu özümseyen kişilerin, yaşadıkları sorunlara daha akılcı yaklaşabilmeleri mümkün olmaktadır. Bu sebeple öncelikle bu konuda daha donanımlı hale gelinmesi gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.